CO2-uitstoot

Terwijl uw bedrijf niet vraagt om rigoreuze veranderingen, worden we wel geconfronteerd met klimaatsveranderingen. De CO2 uitstoot moet worden verminderd. MEA Techniek is met een verregaand onderzoek bezig om CO2 uit afgassen te verwijderen. Voor meer informatie kijkt u bij afgasreiniging.

Koolstofdioxide, ook wel kooldioxide of koolzuurgas, (chemische formule CO2) is een kleurloos en reukloos gas dat van nature in de atmosfeer voorkomt. Het molecuul is lineair . Men spreekt ook wel van koolzuur, maar daarmee wordt eigenlijk waterstofcarbonaat (H2CO3), de oplossing van koolstofdioxide in water, bedoeld. De atmosfeer van de aarde bevat tegenwoordig ongeveer 390 ppm koolstofdioxide (jan 2009). Deze concentratie neemt jaarlijks toe.

Dit wordt voornamelijk veroorzaakt door het grootschalige gebruik van fossiele brandstoffen, maar ook ontbossing speelt een rol. Voor het begin van de Industriële Revolutie was de concentratie ongeveer 280 ppm. De toename van koolstofdioxide in de atmosfeer speelt mede een rol in de opwarming van de aarde. In welke mate is sinds enkele tientallen jaren onderwerp van wetenschappelijk onderzoek en discussie.